Blog

Dizalice topline

Poštovanje ekološke održivosti znači zajamčiti kako svoju budućnost tako i budućnost planeta. Stoga se o problemu emisija posljednjih godina sve više raspravlja. Usprkos tome, industrijalizirane zemlje i zemlje u razvoju još uvijek se trude postići dogovor. Ciljevi koji su do sada postavljeni (i kojima se svi nadamo) ambiciozniji su nego u prošlosti: 30-postotno smanjenje stakleničkih plinova do 2030. i više od 50-postotno smanjenje do 2050. godine.

Kada je riječ o emisijama, klimatizacija stambenih objekata bila je prvo područje koje je doživjelo velike kritike, a nekoliko je dionika tražilo rješenje kojim bi se pomoglo u potrošnji energije u zgradama te potakla uporaba obnovljivih izvora energije. Zakonodavstvom i poticajima ohrabruje se zamjena bojlera na fosilna goriva dizalicama topline: uređajima koji mogu izvlačiti toplinsku energiju iz prostorija s niskom temperaturom i prenijeti je u drugu prostoriju s višom temperaturom. U Italiji se tom rješenju pružaju poticaji u gotovo svim novogradnjama.

Međutim, i dalje postoji značajan problem: kako zamijeniti velik broj bojlera koji su već instalirani na našem tržištu nekretnina dizalicama topline?

Proizvođači dizalica topline uspjeli su svladati taj izazov, čineći ih sve učinkovitijima i financijski dostupnijima kako bi se potakla što šira primjena.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)